Det första tecknet
Feeeeeest

Nu har vi smygstartat festen ! GLAD PÅSK !(smygbild sedan tidigare...)

Så börjar man gå upp igen

... i både humör och vikt (undrar två saker: är det första till följd av det andra? och ja, minns inte vad den andra saken jag undrade var).


Påskhelgens festtillfälle blir inte riktigt som planerat. nu blir det utegrill som gäller ! Funkar förhoppningsvis det också ! Ätit en massa idag. Lamm med familjen förut - underbar mat med underbart vin till (ett finare ripasso från valpolicella). Nu lite mellanmål hos bf ;) Tur att jag var ute och sprang imorse !


GLAD PÅSK ALLA GOINGAR !!!

njuta !


precis avnjutit både sushi och vampire diaries ! Bra avrundning på dagen ! :D (nu får jag bara allt se till att ge mig ut imorgon förmiddag och springa av mig lite av de nyfunna kalorierna)

To Day - Road TripNu sitter jag här och känner mig lite trött. For med familjen till Hunneberg och åt påskbuffé. Vi drog sedan vidare för att sätta blommor på lite gravar och köra förbi mormors barndomsgård som nu tyvärr inte ligger kvar i familjens ägo. Det slutade med att vi fick gå in i det nyrenoverade huset, och det var en fröjd att se hur de hade tagit tillvara på allt det gamla ! Den undre bilden är tagen inifrån en gammal lada som står intill huset.De där underbart söta påskprydnaderna sågs i en trädgård intill en väg. Älskar när folk hittar på lite roliga påskpynt. Sprider påskglädje till folk runt omkring också !

Ett påskägg senare... (Glad Påsk)


Alla kalorier jag på något sätt tränat bort denna veckan, kom nog glatt precis tillbaka ! Det är en riktig inledning till påskhelgen det :D

Mar. 28, 2013


Idag har jag fått gjort mycket, och än är inte dagen slut! Satte klockan på halv åtta och gjorde i ordning mig. Sedan bar det av på anställningsintervju på hemtjänsten. Kikade in hos polisen på vägen hem och skaffade pass. Har dragit mig från att göra det jättelänge vilket förra sommaren resulterade i att jag fick betala 900 kr för ett koettidspass när vi skulle till kreta. Sedan ringde jag en gammal kär vän sol fick underhålla mig från när jag gick den 7 km långa strandpromenaden. Möte gubba i stan och vi gick och handlade godis och lite bus-dricka inför påskhelgen. Sedan gick vi till hem till gubben och nu sitter jag och dricker kaffe :)Underbart väder idag förresten! Tror det är det som får mig att vilja göra så mycket saker ?

Två par skor i mörkret

Kom precis hem från en iskall men mysig promenad med de andra fötterna ! Motionerat två gånger denna dag, är nog en cirka 13-14 km sammanlagt :D Mår så bra av det !

Outfit ?Har upptäckt att man kan "prova" kläderna på hm.se så fördriver ibland helt onödigt tid på att matcha kläder som jag kanske inte hade provat om jag sett dem i affären. Då får man upp ögonen för lite nya saker. Till exempel så hade jag aldrig tagit med mig de här byxorna till provrummet, men bara älskar dem till skorna och skjortan. Kanske skulle prova nästa gång jag besöker hm? Suck, den där appen är verkligen inte bra för min plånbok...

Visste du att fysisk aktivitet hämmar immunförsvaret?

...och att det är en bra sak!Man skulle kunna tänka sig att ett aktivt immunförsvar bara är bra för kroppen! Då borde ju alla farliga bakterier som kommer in i kroppen brytas ner. Men det som händer är att immunförsvaret kommer att börja bryta ner andra saker i kroppen, som tillexempel våra goa fettrika höfter. Våra immunceller makrofagerna älskar nämligen fett. De gör fettväven inflammerad. Om vi till råga på allt har ett högt serumkolesterol, kan makrofagerna gotta in sig i blodkärl och här skapa åderförkalkning.

Markrofager som alla immunceller behöver socker (glukos) och kommer bidra till diabetes när glukoset i blodet måste prioriteras till dem via insulinresistens i fett och muskulatur.

Jag ordrinerar fysisk aktivitet och solljus!
Visste ni att det inte är farligt att vara lite tjock, så länge man rör på sig! En halvtimma om dagen kan frisätta antiinflammatoriska ämnen som förhindra diabetes och åderförkalkning. Att vara för smal är inte heller bra. I alla fall inte om man har passerat klimakteriet. Den minskade östrogenhalten i blodet gör att benen i kroppen blir skörare och man får lättare att få benbrott. Lite fett på kroppen kan faktiskt motverka detta i och med att det i fettväven finns ett enzym som gör om ett ämne som cirkulerar i blodet, till östrogen. Att ha lite fett på kroppen kan alltså motverka benskörhet!

Solljus gör att huden producerar D-vitamin, som också är med och stärker skelettet. Egentligen hade jag önskat att jag hade en trädgård att plugga i, för det är nämligen svårt att få i sig tillräckligt med D-vitamin via kosten. De livsmedel denna soliga vitamin finns i är framför allt kantareller, vit fisk och mjölkprodukter. Kantareller är inte i säsong och fisk gillar jag inte (mer än lax). De flesta i norden har brist på vitamin D under vinterhalvåret.

Annan snabb vitaminfakta
För mycket a-vitamin kan ge upphov till benskörhet. Det räcker med att dubbla det normala intaget man får i maten, för att detta skall inträffa.
För mycket c-vitamin kan ge njursten.

Vad ska man då göra för att hålla sig friskt?
Motionera
Sola (lagom!)
Låt kroppen ha lite fett

Och ett litet smygtips!
Ät sushi. Lax innehåller nämligen fiskleverolja som håller nere kolesterolvärdet och på det viset är med och förhindrar hjärt-och kärlsjukdomar!

GOdNatt

Imorn ska jag göra sånt där mysigt. Ut och springa strandpromenaden, blir nog en bra start på dagen. IDag har jag mest jäktat så ska göra lite mindre sånt imorgon och njuta lite mer.Nu blir det sista avsnittet av top model! Natti natti på er!

Lite tankspridd men envis ...

Nu är skolan klar och jag tar påsklov ! Tydligen har min hjärna redan gjort det i alla fall. missar precis bussen. Blir lite besviken över att det tar långtä tid innan nästa kommer. Spelar lite på mobilen, tittar upp ! Men se de är den. Hoppar på. - Meddicinaregatan nästa, säger de i högtalare. Då har jag lyckats hoppa på fel buss. Hoppar av och kutar mot rätt hållplats som ligger 0,5 km där ifrån. Kommer inte fram i tid utan får vinka som en idiot till bussen. Kom i alla fall med men på bekostnad av min värdighet ;)

Bubbeliblubb

Nu står maten och bubblar på spisen. Idag känner jag att jag verkligen är värd den. Vi hade en vikarie på spinningen. Det har vi haft förut och det har inte varit mer speciellt än att en av de hela tiden tjatade om att hitta sin egen energi och sin egen bubbla.

Kvinnan vi hade idag var lite extra vältränad. Hon hälsade glatt på oss när vi kom in och presenterade sig, undrade ifall någon behövde hjälp? Det var ungefär som det brukar.

Hon börjar med att berätta att vi skall köra intervaller och att vi vid var topp skall ligga på en minimipuls på 85% av vår maxpuls. Så brukar de vanliga spinningpassen också vara uppbyggda. Kanske en tre-fem toppar, vardera fyra-sex minuter, med lite lättare där i mellan. Hon hade också toppar. Men saken var den att mellan hennes toppar rymde 45 sekunder av återhämntning !! Och hon var noga med att framföra att det var där vår puls skulle ligga och inga men.

Jag måste säga att jag älskade det. Jag är väldigt envis av mig och vill aldrig faila något. Jag fick ta ut mig ordentligt och ett tag kändes det som att jag skulle få kramp i vadmusklerna, men hon lyckades göra det intressant och man hade inte tid att tänka på hur långt tid som hade gått och hur lång tid som det var kvar. Det var superhärligt och superhäftigt att uppleva att jag klarade av en sådan utmaning!

Nu känner jag dessutom att jag med gott samvete kan fira påsken så som den skall firas. Med fest, mat och godis :D

Nu gör det ont lite överallt ! så det ska vara :D
Påsk påsk påsk... & LängtaN

Hur upptäckt att jag blivit otroligt skoltrött. Inte trött på att plugga egentligen, utan just trött på att gå till skolan och ja, jag vet inte riktigt varför egentligen. Det är bara så jag känner just nu. Jag längtar så mycket efter påskhelgen, och nu är det ju snart här. Så längtar jag efter sommarlov med jobb och ledig-/härlig-heter. Och ALLT är snart här!

Vad som händer under påsk är inte klappart och klart riktigt ännu. Jag har mina förhoppningar. Oavsett så hoppas jag att det kommer att bli något riktigt trevligt och att jag kommer ha fullt upp. Jag ska försöka uppdatera om lite mer vad jag gör, förutom att plugga, äta och motionera. Det känns som att det alltid är roligast att skriva just precis när man inte gjort något särskilt.

Todays To-DO-LIST:
Plugga
Spinning
Plugga
Softa, käka, mysa, ja vad jag vill :D (Minst fyra timmar till detta)

Cheerios!

Energi est mon ami !

Nu är det strax dags för att sova. Hur ska det gå till? Jag sprudlar verkligen av energi just nu.Godnatt på er !

Digeloo digelej

Vecka för vecka går.Minusgrader har lämnat plats för plusgrader. Det blir ljusare och ljusare och jag gladare och gladare.Igår var jag ute och flög runt på mina nya gympadojor. Jag var tvungen. Fick sådan energi av att testa dem! Gick en powerwalk en timma och lyckades på något sätt skaffa mig träningsverk i rumpan. Jag är ju mest van med att springa och köra spinning och antar att powerwalk utnyttjar musklerna lite annorlunda?Mina nya sköningar är väldigt sköna. De heter sketchers och väger nästan ingenting. Det var därför jag köpte dem så att jag kan ta med mig dem i väskan utan problem när jag åker från Göteborg. Min väska är alltid så otroligt tung och får jätteont i axeln av den. Har inget speciellt tungt i den egentligen men det är alla de små sakerna som gör det. Därför är jag mycket petig med vilka saker jag stoppar i den.Kan i alla fall säga att jag starkt rekommenderar sketchers. De är lätta smidiga och ventilerar foten. De är dessutom byggda så man ska lägga vikten på mitten av foten och inte på hälen eller längst fram vid tårna. Det är där jag alltid får ont när jag promenerar i vanliga hårda skor.Hoppas ni njuter av denna underbara söndag. Nu blir det plugg gör mig!

De här nya goingarna är jag ute och studsar på just nu !
Mums !


Idag fick pastamaskinen komma upp på bordet och jag gjorde hemmagjord ravioli medan gubben tog fram italienaren i sig och ordnade underbar lasange !


Hoppas alla andra också har en härlig fredag ! :D

träna banta OCH äta godis !!

Jag är en riktig gottegris. Börjar jag väl äta choklad är jag som en kaskad som nästa dag kommer äta lite mer och nästa dag igen ännu lite mer. Samtidigt tycker jag att man ska få unna sig. Lchf får jag bokstavligt talat ont i huvudet av och fungerar inte så bra för mig mentalt !Hur är min väg till framgång?

Jag har funnit ett sätt som passar min kropp OCH min knopp. Träning 2-3 ggr i veckan. Måndag till torsdag/fredag äter jag lite mindre, framförallt under dagen. Ett mål om dagen unnar jag mig kolhydrater tex pasta. De andra måltiderna ersätts det med tex riven morot. Äter gör jag framförallt på kvällen för det är det jag gillar.Helger får jag frossa, kanske inte för mkt men en och annan choklad och hur mkt mat jag vill är mitt recept. Gärna någon entimmas promenad också som får mig att känna mig lite nyttigare. Framförallt blir jag gladare av en sådan.Det här är mitt sätt och det fungerar för mig. Det jag menar är att jag tror man måste hitta ett sätt att leva på med mat och träning, som man kan tänka sig att följa livet ut om det skulle vara så :)

Oj vad jag far !

Här sitter man inte stilla någonting ! Nu drar jag snart till Göteborg igen. Obligatorisk skola idag, men tro inte att det blir den sköna staden som gäller i helgen! Efter skolan kommer jag ta tåget till Uddevalla igen. Vi börjar bli bra kompisar jag och det där tåget !Goa gubbar ! Hoppas ni får en bra fredag och en bra HELG :D !

Tidiga morgontimma !Godmorgon. Nu är jag och syss och väntar på flygplatsen :) Inte det smartaste att lägga sig kl två och gå upp halv sju... Men vi har piffat upp oss med lite kaffe nu på vägen :D hoppas ni får en bra fredag, Goa gubbar !

Jingle bells

Det är slutet av mars och snart april, borde vara solsken och blommor där till. Men när jag tittar ut, varken regn eller sol jag ser, det är snö som synes vräka ner !

Någon mer än jag som är lite bitter över att "våren" dränkts i en vit kappa?

Har varit och hämtat pappas bil idag, för imorgon bitti bär det av mot flygplatsen. Skall hämta min bror och hans flickvän. SÅ får nog ta och sova nu :) Hoppas ni sover gott <3

(Oh, undra vilket land jag kommer flyga till i sommar? Hoppas att jag och min pöjk <3 ska få tid till en semester. mm :)...)

To(yester)day

Sitter på tåg nu mot Uddevalla. Igen (!) mycket tågåkande för mig denna veckan ;) Var och käkade sushi med en klasskompis och både hon och jag hade jättebråttom och fick kasta i oss allt på tio minuter. Aldrig ätit så fort tror jag.


Här får ni i alla fall lite insight från igår och idag.

Godnatt, sov sött, hoppas att ni sover "gött".

Sorry, för dålig uppdatering idag men har haft så himla mycket att göra. Skall bli bättre imorgon. Då drar jag till Uddevalla igen :) Natti natt

Livet flyter

Nu känns det som att livet flyter på igen :) ! Saker börjar ordna upp sig inför sommaren (peppar, peppar), vilket jag kommer berätta mer om ifall det går vägen. Plugget känns okej och jag börjar komma i form efter jul och nyår.Ska efter lite plugg iväg och springa på gymmet. Jag föredrar det framför att springa ute, då det ännu är för kallt. + Det är väldigt fördelaktigt att kunna ställa in precis hur länge och hur fort jag skall springa. Då pushar jag mig inte FÖR mycket (även fast jag ändå lyckas hitta sätt att göra detta) och tappar inte motivationen till nästa gång.

Iakttagelser

När jag bytte om till mitt spinningpass, tjuvlyssnade jag på två flickor. På vad de sa fattade jag det som att de båda läste sista terminen av läkarprogrammet, vilket de såg alldeles för unga ut för att göra. Jag som har åldersnojja blev väldigt glad = jag kanske inte heller kommer se ut som en tant när jag går ut?

Oppa Julle-style !

Helg: Frossa och njuta! Vardag: Stress och nytta!

Iväg på spinningpass nu :)

Leaving on a train...
Mar. 18, 2013

Bara att hoppa på tåget igen och ta nya tag. ny intensiv pluggvecka. På tal om tåg så sitter jag faktiskt just nu på ett sådant. Börjar ju inte förrän klockan ett idag!


Jag trivs jättebra med att plugga så som jag gör. Många tror kanske att det är jobbigt att plugga på läkarprogrammet, och det kan vara riktigt jobbigt också. Speciellt för mig som under gymnasiet gärna gjorde mycket i skolan och helst ingenting hemma. Jag är väldigt mån om min fritid ;)


Därför fungerar det väldigt bra för mig att köra fullt ös mån-tors och sedan helst inget plugg och mycket lev resterande tre veckodagar :D tror inte jag hade klarat av plugget om jag inte kunde få spela icke-pluggis periodvis.Ny vecka, nya tag ! Eller hur ser det ut för Er?
Testing testing

Hej blogg.se-appen. Går det att lägga upp foton med dig ?
Som man bäddar, får man sova

Idag blir det ingen rolig uppdatering, för jag har inte gjort något ovanligt. Jag har sovit, ätit, myst och promenerat lååångt som snart kommer rewardas med lite choklad. Jag har helt enkelt haft en söndag som varit precis så som en söndag bör vara när den är som allra bäst :D

Inte bäddade jag heller i morse, men jag får i alla fall sova i Uddevalla i natt <3 med min pöjk.

en svensk tradition ?

Kom på mig själv med att jag är riktigt svensk och tydligen älskar att prata om väder. Men väder kan verkligen förstärka humöret. En grå dag kan göra en nere person riktigt deppig, men hos en nöjd människa kan den ge en mysfaktor som frambringar ett leende, en kopp rykande choklad och en bok eller en film. Vädret har verkligen en makt att påverka humör och vad man gör.

Igår natt smög vi oss ut och gick omkring i det snöfall jag i december hoppades skulle infinna sig om natten när jag var i Uddevalla. Då passade det alltid på när jag var i Göteborg. Så trots min längtan efter vår och smekande kyssande solstrålar så kunde jag inte låta bli att le åt snöflingorna.

Idag vet jag inte riktigt vad som händer. Får bli en spontan dag helt enkelt ;) åker inte till götet förrän imorgon.

Recept på en fin dag ?

Det finns recept på kakor med chokla'? Men finns det något recept på en riktigt fin da'? Någon kanske tar och köper sig en glass, En annan äter godis i ännu större lass. Någon kanske inte rör sig ur fläcken, Nån annan kanske kör så snabbt att de sliter ut däcken. Själv är jag klyshig och är med någon jag håller av, Studsar runt bland blommor, på kullar eller vid hav :P Vad gör ni ?

Igår, Idag


Stackars min fina kille. Släpade runt honom på stan idag, men jag blev lycklig i alla fall när jag äntligen fick hittat ett halsband.

Frustration och Heligt

Hade planerat för ett inlägg i går kväll, med lite fina bilder som skulle berätta vad jag hade gjort. Jag lyckas aldrig få upp bilder via mobilen och har hört fler som har haft problem med det på blogg.se, men det är ytterst frustrerande! Jaja, får köra en liten bild-recap när jag hälsar på min dator nästa gång. Så vad hände igår? Det blev lite plugg trots min heliga regel om pluggfria fredagar-söndagar. vi har verkligen haft otroligt mycket nu den sista veckan och vi är i slutet av en 40-poängskurs (farmakologi-fysiologi-biokemi, fysiologin är klart roligast (nörd :D)). Lite släktträff hos min farmor blev det sedan, med världens underbaraste halloncheesecake. Vet ingen som inte har älskat den. Sedan tog jag och Elsa en låååång promenad för att bli av med kakan. Jag gick via stan och införskaffade sushi och så blev det kväll mys och pojkvän. En fin fredag alltså :) Nu är det lördag och det är ju inte heller att deppa över ! O sköna vår, kom!

wow

Älskar att vakna upp till att hela rummet flödar av ljus. Tittar man ut så ser man bara ljus ljus ljus. Hann jorden bli paradiset under natten ? Jag tror i alla fall att det är våren som är här, men det trodde jag innan det började snöa också. och jag har inte gått utanför ännu. Det kan ju vara så där kallt att trots ljuset så dödar kylan alla tankar på vår. Men jag hör en kåltrast/bofink utanför tror jag bestämt. Vet inte vilken som är vilken för mamma sa alltid när jag var lite och våren stod i blom: Hör du kåltrasten och ibland : hör du bofinken. Så det har slutat med att jag älskar dessa underbara fågelljud som får mig att känna vår, men jag har ingen aning vem det är som sjunger dem.

Idag har jag lite olika planer på gång så får se hur det blir, ;) önskar en god helg till alla! Det tänker jag i alla fall ha.

PåSK!

SockerSöt

en nervös sak

Gjort en nervös sak idag. Kanske berättar om den längre fram på våren, beroende på hur den går ;) nu ska jag till min pöjk i alla fall.

Glassa som en banan !

Sitter och myser med familjen framför en gammal (!) go serie. Precis smakat av "glassen" Elsa gjorde. Den är gjord på frysta bananer med olika mixer av smaker; rostad pekannöt, blåbär-hallon och choklad-jordnöt ! Blev riktigt gott faktiskt och smakar inte alls mkt banan. Underbar konsistens också - lite mer som gelato.
( ;) E )

vit vecka i uddevalla ?

Jag som blev så förvånad igår när jag kom ut utanför dörren till mitt kära hyreshus i Göteborg, och jag möts av lite varmare men dock vintrigare väder ! Lite snö ja men vädret får ju återfall ibland. Så idag när jag äntligen var framme i uddevalla så möts Jag av snö. ja, jag hade hört att det skulle vara snö här också men jag tänkte snö inte SNÖ ?! Nu sitter jag inne i mammas kök och pluggar och hör plogbilarna köra förbi utanför. snön får vara borta till påsk (som btw är snart !!) för då hoppas jag det ska bli något riktigt roligt. Nu blir det mer plugg och sedan något mysigt, kanske en härlig dusch ? Blir ju kall av att bara titta ut.. förresten ska jag testa något riktigt intressant ikväll som min syster ska bjuda på - glass på frukt och nötter och inget annat. skall tydligen bli riktigt glasslik konstistens. Undrar om det blir gott ?! Intressant i alla fall ;)

tidiga morgontimma

Hade aldrig några problem med att gå upp halv sju på gymnasiet, och nu är jag en zombie när klockan ringer 06:50...

Ja,ja. Börjar komma igång i alla fall. Ska till skolan och drar runt elva tiden med kanske en sushi(?) till Uddevalla :) !!
 

Så kör vi igång igen!

Mitt namn är Julia. Jag vet att jag har försökt hålla denna blogg vid liv ett flertal gånger, men den här gången skall jag göra det för min egen skull. För att det är KUL!

Nu går jag termin 3 på läkarprogrammet och är just nu mitt uppe i plugget. Tar en välbehövlig paus ;)

Känner mig otroligt stressad som vanligt. Ska plugga, handla och gymma innan klockan 6 då min kära lillasyster kommer över på middag.
 
Så ser det ut !

RSS 2.0