Allergi men glad ändå

Solen lyser och jag känner mig jätteallergisk. Hjälper inte att jag tar allergitablett en gång om dagen. Men men. Björkarna jag är allergisk mot, börjar bli fint gröna så får väl inte klaga så mycket. Underbart att våren är här så tidigt :)

Nu ska jag sätta mig på balkongen och äta frukost :) Godmorgon!

Tillbaka igen

Nu är jag tillbaka från en supervecka på västkusten - med bad, grill påsk och annat! Mer får ni veta imorgon!

Lägenhet och Gbg

Varit och tittat på lägenheten. Den var underbar! Hade en bastu man kunde boka, ett stort badrum samt en liten gräsplätt precis utanför lägenheten. "Nytt" (byggt 2004) och frächt precis intill en liten å. Hoppas jag får :D

Världens sötaste unge?

Gillade du Im Yours? ...eller tycker du den är uttjatad? Se den här vilket som. Vilken underbar liten kille :) !!
http://www.youtube.com/watch?v=ErMWX--UJZ4


Snabb uppdatering

Åkt till Uddevalla. Fixat ett jättegulligt påskägg med hemligt innehåll (min pojkvän kanske läser detta), under tiden som min gubba var hos frisören. Ätit underbar mat, mycket mer än vad jag borde ha ätit. Nu blir det mysfilm :)

Mitt bidrag i Angelicas fototävling :)

Jag är med i en fototävling med den här bilden:
För att hjälpa mig att vinna fototävlingen, rösta via den här länken :) http://onlyangelica.blogg.se/2011/april/de-fyra-finalisterna-foto-tavlingen.html#comment Där kan du också se de andra bidragen !

Vips låg kakan i papperskorgen. Uddevalla!

Godmorgon! Nu har precis varit inne i duschen och ska packa lite. Sedan bär det av till Uddevalla. Där blir det nog inte så mycket uppdateringar.

Jag har ju godisförbud. Kändes lite misslyckat igår när jag tänkte "Jag kommer få äta sötsaker när jag är i Uddevalla och jag åker imorgon. Kan kanske smygstarta lite nu?!". Så slängde jag ihop en kaka som är ganska svår att göra. Min pojkvän ville vara snäll och stoppa in den i ugnen för att jag alltid bränner mig. Så vips låg kakan i papperskorgen. Kakformen hade löstagbar botten och man måste hålla handen under för att botten (med kaka) inte ska ramla av.

Kanske skulle ta denna händelse som ett tecken? 

Glad påsk alla!

Morgonstund har guld i mund

Den här dagen har börjat riktigt bra. Har fått ett erbjudande på en lägenhet i Göteborg! Äntligen ! :D Firade med ett paket nudlar, te och ett avsnitt OC.
Så nu blir det bara att hålla tummarna att jag får den (eftersom det är fler som erbjuds lägenheten och köplats avgör)!

Ska packa och städa lite nu när jag och gubba åker till Uddevalla imorgon för att stanna där i fem dagar. Ska bli riktigt skönt faktiskt även om Karlstad är soligt ;)

Målade av min fd ponny Ikaros för några år sedan, RIP


Tänkte dessutom passa på att säga; Kommentera mycket. Av alla som kommenterar kommer jag välja ut en blogg var vecka som jag tycker har något extra och recensera den.



Påsk i Kalifornien?


Ja - bilden är tagen i Kalifornien men inte vid påsk, utan när jag var där förra sommaren på semester. Tyckte bara blomman hade en sådan fin påskfärg.

Idag har jag inte bara stekt i solen utan också blivit stekt i solen. Lite röd ungefär överallt. Ändå solade jag lika länge som de andra dagarna, men idag är det en riktig sommarsol som skiner på himlen. Stort like! Blir underbar fläskfilé i Terracotta- form och lite annat gott sedan :) Dock ingen choklad!

Är solsken och mat allt jag tänker på? Nej, ska gå och överösa min pojkvän med pussar när jag har skrivit klart!

Vill gärna ha lite kommentarer om vad ni tycker om bloggen och vad ni gillar att läsa om?!

Födas med en viss musiksmak?

"Jag tror vissa i hemlighet kallar mig party-poper när jag lägger till Magnus Uggla i spotifys spellista på en fest."


Här om dagen grejade jag med lite saker och lyssnade samtidigt på Magnus Uggla. Det är en artist jag alltid har gillat och vars låtar jag gärna sjunger med till. Min bf klagar aldrig när jag har på musik, även fast vi inte alltid har riktigt samma musiksmak. I vilket fall påpekade han denna gång att Ugglas låtar egentligen är ganska dåliga.
Jag fastnar ofta för låtar vars melodi jag gillar. Till exempel "Ayo Technology" är en av mina favoriter, och när jag lyssnar på texten kan jag helt klart säga att det är inte den som gör låten för mig.

Mitt svar brukar vara att jag tycker om Magnus Ugglas texter, och visst är han ganska uppfinningsrik när han skriver dem. Men när jag sitter och sjunger med till en av hans mindre kända låtar "svensexan", så undrar jag om det finns något mer bakom varför jag tycker om dem?

Jag har alltid lyssnat på Magnus Uggla. Frågan är: Hade jag tyckt om Magnus Uggla om jag inte hade lyssnat så mycket på honom när jag var liten? - Jag vet inte, men jag tror att "barndomsåren" påverkar mycket vad vi tycker om när vi är äldre.

En kompis till mig avslöjade helt oväntat att hon tycker om Irion Maiden, som är helt olik hennes vanliga musiksmak. Hennes bror hade lyssnat en hel del på sådan musik när hon var liten.

Kanske är det så att vi tycker om en viss typ av musik bara för att vi lyssnade på den när vi var små. Vad tror ni? :)

Choklad = God och Glad


Det är säkert fler än jag som gång på gång har försökt ge sig på ett godis - eller chokladförbud. 3 veckor, ett halvår - en dag! Hur länge vi håller det är olika, men det jag tror alla vi gottegrisar har gemensamt är att någon gång faller vi för frestelsen och vips så har vi failat och förbudet är förbi. Många av oss möter en tid med fler finnar och vågen visar högre och högre siffror, MEN så länge vi får i oss chokladen mår vi riktigt bra!

Det är inte bara nikotin och koffein som kan göra människor glada och pigga. Choklad innehåller ett ämne som sägs få oss att känna oss småkära. I vilket fall så mår man oftast lite bättre av att ta en chokladbit. Medicin för själen alltså.

För mig blir det ett problem. Jag vill ha choklad - och det varje dag! Marabou, snickers, kladdkaka - i vilken form jag stoppar i mig chokladen spelar ingen roll. Bara jag får den och den inte är smaksatt med apelsin. Ibland har jag tänkt, jag tar bara en chokladbit idag och sedan ingen imorgon. Nästa dag tänker jag samma sak. Så hamnar jag i ett chokladberoende.

Så vad är bäst? Visst låter det som om att vara helt "avhållssam" från choklad är det bästa alternativet?! Mitt svar är ändå nej. Jag är en veteran på choklad- och godisförbud och en riktig chokladnarkoman. Varför ska jag låta bli att stoppa i mig något som gör mig pigg, glad och extra kär?

Det bästa chokladförbudet är att ge sig själv choklad som belöning. Sätt upp ett mål - inte godis eller choklad på två veckor, sedan en dag av lite frossa. De två dagarna efter frossan känner man ett väldigt stort chokladbehov, men på tredje dagen har det lagt sig lite och man kan se fram emot att om 1 vecka och 5 dagar är det dags för nästa frossa.

Det är mitt tips och mitt chokladförbud, och alla ni chokladgottegrisar som finns där ute och tror att ni måste avstå choklad helt - gör som jag istället :) !

Påskrosor



Jag har solat, håret är tvättat och disken diskas just nu av min man ;) Så nu blir det att göra lite roligare saker. 

Sommar, sol och en Quis

Att vakna till ett sånt här väder, gör att jag blir riktigt förvånad över att inte träden har smällt ut ljusgröna, mjuka löv ännu. Världen utanför ser somrig ut här ifrån insidan av lägenheten.

Bild jag tog när jag var i England för några år sedan.

Nu har äntligen min pojkvän vaknat och då kan jag äntligen flytta på sängen så att jag kan öppna balkongdörren och lägga mig och sola en stund på balkongen. Vi har snyggt intrett här inne tycker jag, men inte alltid så praktiskt ;)

Min pojkvän är lite "ledsen" för han inte fick pojkvänsresultat på min Quis jag gjorde om mig åt honom. Men det är lugnt för jag hade gjort den kuggig och det är två frågor som har fel svar.
Har ni inget att göra kan ni alltid göra den - http://www.quizyourfriends.com/take-quiz.php?id=1104170521132055&a=1& Svaret på sista frågan ska dock vara mascara, och inte rött läppstift egentligen ;)

Jag hatar och jag älskar

Vad är folk rädda för? Spindlar? Ormar? Några ensaka går åt sidan när de passerar en hund på gatan. Jag, jag har ända sedan jag var liten hållt spindlar i handen och kallat dem för gulliga. Jag vill inte bli biten av en orm, men passerar jag en snok på gatan kan jag inte precis påstå att jag är rädd. Och hundar - varför skulle jag vara vika undan för dem?

Däremot, om jag ser en snigel, då viker jag åt sidan. Precis som orm- och spidelfobier skriker när de ser ormar resp. spindlar, så kan jag skrika. Tar jag på en snigel så skakar jag och det ett bra tag efteråt. Jag hatar sniglar.

Men som så många andra älskar jag choklad och framförallt chokladkakor. Så här till alla som älskar som jag, här kommer ett recept till den godaste kladdkakan jag har smakat!

Världens godaste kladdkaka à la Julle
2 ägg
3 dl socker
100 g matolja
1,5 dl vetemjöl
2 msk vanliljsocker
1 dl kakao
1/2 tsk salt

Vispa först ihop ägg och socker pösigt. Gärna med elvisp. Blanda sedan ner matoljan. Går att ersätta med 100 g smör. Blanda därefter ner övriga ingredienser.

Salt rundar av choklad underbart! Så glöm inte det.

ENJOY  och släng gärna en kommentar innan ni går :) !



Skepp och hoj - nattboj!


Litet foto på en liten boj som låg och guppade i vattnet :) Har fått inlinesfeber och var precis ute och åkte lite. Passade på att ta kort när jag ändå var ute. Ser nästan ut som en tavla tycker jag.

Nu blir det mys med lite film och lite vin. Ha en trevlig kväll!

Lite tankar om studenten och den bästa sommaren

STUDENTEN - Jag med vänner på ett flak


Var är mina korkskruvar? Jag saknar dem. En bra dag kan mitt hår ge med sig och skapa en lite båge längst ner – ett svagt minne av det hår som när jag gick i nian formade sig till vackra böljande lockar som vred sig varv efter varv.

 

En vacker dag – då ingen vind retsamt slänger fram håret i mitt ansikte, inget regn tvingar mig att ha på mig tjocka kläder och ingen kyla är så ihärdig att den leende solen inte går att njuta av. En sådan dag har jag fått njuta av den senaste tiden – och det ett flertal gånger.

 

Jag går utmed vattnet och ser att isen har försvunnit. Gräset tycks se friskare ut och jag möter många människor som liksom jag bara går och solar sig i att ljuset och våren har kommit. Det är något speciellt i luften. Något som fyller mig med energi. Fyller mig med känslor. Fyller mig med längtan. När jag går där längst vatten och njuter, känner jag mig samtidigt lite sorgsen. Hur kan det vara så?

 

Förra sommaren var den bästa i mitt liv. Balen, studenten och att vara nyförälskad. Hoppfullheten jag kände vid den här tiden förra året över allt detta som skulle vänta mig. Den hoppfullheten förknippar jag med vackra vårdagar. Det är därför jag känner mig lite sorgsen. Det är ingen bal och ingen student som väntar mig i år…

 

Så tänker jag tillbaka ännu längre. Till en sommar fullspäckad av skratt, ridning och bad – timmar spenderade med underbara vänner. Då trodde jag DET var min bästa sommar.

 

Kanske är det så att man alltid har den bästa sommaren framför sig? Kanske är det inte hoppfullheten inför studenten jag förknippar vackra vårdagar med, utan själva känslan av den glädje jag kände under studenten? När jag tänker efter så är det nog snarare så.

 

I sommar ska jag spendera fler dagar med min pojkvän. Det kommer bli fler fester och fler timmar att spendera på stranden eller med vänner. Jag ska se vänner ta studenten och fira dem. Den bästa sommaren väntar mig, och kanske är det denna.

 

Jag saknar mina korkskruvar. Samtidigt har jag nu fått det långa hår jag alltid önskade mig när jag var liten. Långt hår hade jag inte när jag hade korkskruvar. Det påminner mig om man kan ha olika frisyrer och man behöver inte bara älska en. Liksom sommaren kan se olika ut, och var sommar kan bli underbar och älskas.

 

I vilket fall går jag ut och möter vårsolen och fylls med hoppfullhet. Visst är framtiden alltid en smula oviss, men JAG vet att den bästa sommaren ännu väntar mig.


Solnedgång över Solstaden

Fick min gubba att sitta med mig på balkongen och prata tills solnedgången var förbi. Kallt men härligt (och romantiskt men säg inte till nån). Dag med fint väder + att vara utomhus --> en väldigt lycklig Julia. Så hoppas det kan hålla i sig hela våren och sommaren, så får det regna på nätterna istället!

Passade på att ta lite foton. Min gubba sa att jag tog dem bara för att lägga upp dem på bloggen, men det gjorde jag inte alls! Det var nu jag kom på att jag lika gärna kunde lägga dem här när jag ändå tänkte skriva ett inlägg. Kan vi säga i alla fall o:)

Solnedgång över Solstaden


Buse på balkongen


Utsikt från balkongen och mina partytofflor

Hoppas ni som läser ochså har fått en lika fin kväll som jag! :) Har ni?

In your eyes...

Sett klart alla heroesepisoderna för några dagar sedan. Synd att de inte ska göra en till säsong. Hittat en serie som som påminner om Heroes - No Ordinary family, vilken är helt okej :) Men ingen ersättare !

Gillar låten In your eyes som är med i Heroes.

Lite seg övergång men på tal om eyes så målade jag ett öga idag i Photoshop. Lite svårt att måla när jag inte har en ritplatta, men det går ;)

Nu ska jag störa min pojkvän med massa pussar. Han kom hem från skolan för en stund sen :D

Träna ?! - Me like

Jag älskar att ha något att arbeta för och får lätt för mig att jag ska göra saker. Jag har alltid så extremt mycket energi!

För några veckor sedan gick jag en mil om dagen i två veckor. Nu är jag inne i en träningsperiod (vilket händer ganska ofta, men som också ofta blir just inte mer än perioder). 20 armhävningar, 20 sit-ups, 20 upphopp, 20 rygglyft och detta en gång om dagen ! När jag kommer tillbaka från mitt lilla "påsklov" så blir det utökat till lite spring också ;)

Brukar baila när jag pushar mig att träna för hårt, så tänkte att i år kanske träningen kan hålla i sig lite längre om jag inte tvingar mig lika mycket. Gör det mer för att det är roligt nu :D

Strandhopp i Kalifornien
sommaren 2010

Godmorgon och sweet dreams

Vaknade precis och hade glömt bort vilken dag det var! Tror jag trodde att det var helg för jag blev besviken över att inte min gubba låg bredvid mig :/ Men han är ju i skolan på en onsdag. Nästa Onsdag blir det Påsk och Uddevalla, så inte långt kvar nu! :) Längtar 

En annan sak som gör mig lite besviken var att jag inte hade fått någon av de tre lägnheter jag hade satt upp mig på i Gbg. Nu när jag äntligen bestämt mig för vad jag ska läsa ;) Men, men - har ganska bra köplats i alla fall, får nog bara nöja mig med att det inte kan bli riktigt så nära centrum som jag hoppades.
Har suttit och kikat lite på sista minutenresor. Hoppas på att vi kan komma iväg någonstans i Augusti. Man kan ju alltid drömma o:)
Sandstrand i Italien?
Bild från www.in-italia.se

Natti natt ! Fast inte för mig på en stund

Så, nu har jag äntligen blivit lite nöjd med designen! Nu ska jag och bf mysa ner oss i sängen och se på lite film. Fördelen med att vara arbetslös är att man hinner sånt ;)


Regn i solstaden

Sitter och tittar ut genom fönstret på marken som är täckt av regn. Vart tog solen vägen? Inser att det förmodligen inte blir något inlinesåkande ikväll, som jag hade hoppats på. Åkte inlines för första gången på många år för några dagar sedan, och var lika dålig som jag mindes ;) Men jag har börjat få kläm på det nu och kunde igår kväll bland annat åka några meter "på tårna". A quick learner! Kanske kan bli lite grym på det i alla fall! Även om min pojkvän är mycket duktigare...

Varit inne i The City of Karlstad och köpt presenter till två kompisar som fyller år nu i april. Hann precis innan regnet :D Nu ska jag försöka snygga till bloggen lite så att jag vågar visa den för någon.

NUNC

Jag har blivit så sugen på att blogga efter att ha följt några kompisars bloggar ett tag, och nu blir det äntligen av! Jag satt och funderade på vad min blogg skulle heta - och av allt som finns i namnväg så fick det bli NUNC! Nunc betyder nuet och det är vad jag har tänkt skriva om.

Idag var jag ute på en liten shoppingrunda. Jag är en sån där som gillar att titta väldigt mycket men sällan köper något. Men idag blev det ett par träningshorts och ett linne från H&M. Tänkte börja småträna lite efter påsk.
Nu blir det snart att åka lite inlines med pojkvännen och sedan fira hans födelsedag med lite kaka och annat gott :)

RSS 2.0